ruoka

Ruokainen joulu!

Poroa!

En ole suuri kinkun ystävä; ennen joulua googlettelin kinkun korvikkeita. Monia harkitsin, riimihärkä pääsi lähelle. Mutta lopulta päädyin poron sisäfileeseen, karpalokastikkeen kanssa – toteutus tapahtui K-ruuan ohjeen mukaan. Tuli (todella) hyvää!

Maun lisäksi lasken eduksi helppo valmistus. Kastikkeen sai tehtyä valmiiksi pari tuntia ennen ruokailua, voilla piristäen pöytään ja itse lihat piti vain käyttää pannulla ja leikata ennen ruokailua.

Tämä löytää jatkossakin tiensä perheemme joulupöytään!

Boxing Day

Jalkapallon ystäville joulu tulee uudelleen joulupäivänä, jolloin Englannissa pelataan perinteinen Boxing Dayn futiskierros. Omaan perinteeseen kuuluu nauttia otteluista kotisohvalta, hyvän ruuan ja juoman merkeissä.

Tällä kertaa ruuaksi valikoitui hampurilainen, sopivan ruokajuoman kanssa! Purilaisessa, kuten lähes kaikessa ruuassa, vähemmän on enemmän. Puhtaat ja vahvat maut, eikä sekasotku jossa maistuu vähän kaikki. Tällä kertaa kahden Fazerin briossin (vahva suositus näille) väliin pääsi karkeaksi jauhettua naudan rintaa, pekonia, juustoa, salaattia ja chipotle -kastiketta.

Maukasta, täydellinen pari huippujalkapallolle!

Loppiainen

Loppiainen, tuo joulun viimeinen päivä – myös erinomainen päivä lopettaa joulun syömingit – kuten juhlakauteen kuuluu, hyvällä ja rauhassa kypsytetyllä ruualla.

Kuulostaa aivan Osso Buccolta, eikö? Mauksta oli, vaikka haudutusaika olisi saanut olla pidempi; liha oli pehmeää – mutta ei kirjaimellisesti hajonnut syödessä. Lihan oheen oli sahrami-risottoa ja toki punaista rypälemehua.

Alkuruokana oli sipsejä serrano-kinkusta. Näistä tuli uusi suosikki, granaattiomena & ricotta tuovat raikkautta ja tasapainottavat kinkun pientä rasvaisuutta – erinomaisia naposteltavia.

Mitä seuraavaksi

Eniten jännittää tuleeko seuraava päivitys viikon, kuukauden, vuoden – vai kolmen päästä! Ruokaa tulee syötä, mutta saanko kirjoiteltua tänne?

Jää nähtäväksi!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *