ruoka teknologia

Meater langaton paistamittari!

Paistomittari, jokaisen kokin tärkein ystävä? No vähintään hyödyllinen lisävaruste.

Sain joulupukilta viime jouluna uuden paistomittarin ja/tai lelun, Meater -mittarin, joka yhdistyy Bluetoothilla kännykkään. Olin mittaria jo kauan katsellut, miettinyt vain onko tämä 89€ arvoinen? Joulupukin mielestä oli, joten voin nyt jakaa kokemuksiani.

Mittari on työkalu, mutta samalla monessa kohdassa tulee mieleen lelu; eikä se johdu tuotteen laadusta, päinvastoin, vaan ominaisuuksista – joista monet tuntuvat hieman leikkisiltä. Esimerkkinä mahdollisuus jakaa linkki omasta kokkauksesta someen. Jos olisin joulukinkun ystävä niin #joulukinkkulive olisi ainakin helppo toteuttaa.

Kuten sanoin niin tuotteen laatu vakuuttaa ja tärkeimmät ominaisuudet ovat kunnossa, Mittaus toimii ja sovelluksesta näkee suoraan niin ruuan sisälämpötilan, kuin myös uunin / grillin lämpötilan. Saa samalla tietoa miten tarkka uunin säädin on. Sovellus myös ennustaa koska ruoka on valmis ja ohjaa ottamaan lihan vetäytymään oikeaan aikaan.

Ehkä ärsyttävin ominaisuus on ns. pakko aloittaa kokkaus lämpömittaria käytettäessä. Pikaiseen kokkaukseen olisi vain kätevämpää nähdä lämpötila, mutta tähän tarkoitukseen on halvempiakin mittareita 🙂

Lisää voi lukea valmistajan sivulta,

Lämmön (niin ruuan kuin uunin/grillin lämpötilan) kehityksen näkee graaffisena esityksenä

Ei kuitenkaan kannata heittää langatonta mittaria menemään, sille on vielä tarvetta. Esimerkiksi öljyn lämmön mittaamisessa. Mutta päivittäisessä käytössä Meater on ehdottomasti kätevämpi, vaikka kaikkia ominaisuuksia ei hyödyntäisikään.

Kiinnostuitko? Näitä on myynnissä monessakin paikassa (esim. Gigantista, tai Motonetistä), myös valmistajalla on oma verkkokauppa.

Ja vihje, kannattaa sijoittaa + -versioon, jossa pidempi kantama. Kaveria voi ärsyttää kun puhelin menettää yhteyden mittariin oven ollessa kiinni.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *