teknologia

OneDrive, täydellinen paketti!

Aiemmassa artikkelissa miten siirsin kuvagalleriani Flickriin, ja mainitsin että en pitänyt OneDriveä tai Google Driveä toimivana ratkaisuna kuvien esittelyyn. Galleria-ominaisuudet eivät ole Flickrin tai muiden, varta vasten tätä tarkoitusta suunniteltujen, sivustojen tasolla.

Eivät tietenkään ole, erikoistuminen on päivän trendi – ymmärrettävästi. Kaikkea ei voi saada, mutta on tärkeää loistaa jossain.

Missä OneDrive ja Google Drive sitten loistavat? OneDrive on lähtenyt kehittymään Microsoftin lähes legendaarisesta Office -paketista ja Google Drive taas integroituu Googlen palveluihin esimerkillisesti. Tästä tarkemmin myöhemmin. Mutta OneDrivestä tarkemmin.

Täydellinen paketti

Rohkea väite, mutta ehdottoman totta. Maksan OneDrive -tilauksestani 69€ / vuosi, mitä saan sillä:

  • Yli 1 000 gigaa tallennustilaa
  • Office -paketin käyttöön tietokoneelle ja puhelimelle

Kyllä, Googlelta saa Officen korvaavat ohjelmat ilmaiseksi, tai siis maksutta, ilmaisia lounaita ei tunnetusti ole. Googlen tapauksessa maksu tapahtuu usein datan muodossa, niin tässä tapauksessa myös raha vaihtaisi omistajaa – vaikka Googlen toimisto-ohjelmilla selviäisin niin tallennustila maksaisi myös Googlella. Nykyisin käyttämäni 400 gigaa ylittää Googlen ilmaisen kiintiön, selvästi.

Kuulen jo kysymyksen, miten saan käytettyä toimistosovelluksiin liitettyä tallennustilaa yli 400 gigaa. En käytä sitä suoraan toimistosovellusten tuottamaan materiaaliin. Itse asiassa tallennustila on se mitä hyödynnän eniten, päivittäin!

Automaattinen varmuuskopiointi

OneDriven (kuten muutkin pilvi-sovellukset) saa synkronoimaan tietyt kansiot automaattisesti pilveen. Minun pitää siis vain huolehtia että tiedostot ovat ko. kansiossa. Ei tarvitse huolehtia läppärin hajoamisesta, ei tarvitse muistaa kiinnittää USB -kovalevyä sännöllisesti. Ei mitään, kunhan tiedostot ovat tietyssä kansiossa, tekniikka hoitaa loput.

Ratkaisu on täysin huoleton. Sisältö menee automaattisesti Microsoftin pilveen. Myös kännykällä otetut kuvat, mutta tästä lisää myöhemmin.

Maksan siis Microsoftille 69€ / vuosi ja saan vastineeksi toimisto-ohjelmat automaattiset varmuuskopiot digitaalisesta sisällöstäni. Mielestäni täydellinen paketti!

Itse asiassa en maksa toimisto-ohjelmista, en maksa tallennustilasta. Se mistä maksan on mielenrauha. Tiedän että omat tiedostoni ja kuvat lapsista ja lomamatkoista on tallella, tapahtuu läppärilleni mitä tahansa.

Kyse on toki myös tottumuksesta, Googlella ja monen muun kautta sama (automaattinen synkronointi) onnistuu, mutta aloitin palvelun käytön Microsoftilla, enkä ole saanut syytä vaihtaa.

#suosittelen!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *