ruoka

Täydellinen pihvi!

ja pippurikastike!

Lapset kysyvät usein lempiruokaa, vastaan aina hyvä pihvi. Kuitenkin pihviä tulee paistettua suhteellisen harvoin. Kun aterialla on tarjolla (koko)lihaa sen on usein muussa muodossa, kesällä flanksteak tai ulkofile vartaassa on usein ratkaisu.

Grillikauden ulkopuolella keittiöstä taas tulee usein patoja (Osso Bucco, tai tulisemmat padat) tai erillaisia leikkeitä.

Gloran Ruoka & Viini -lehdestä kuitenkin nappasin aikoinani talteen reseptin, jossa huippukokki Jouni Tuominen ohjeisti täydellisen pihvin paistamiseen. Resepti löytyy myös Soppa 365:n sivulta.

Valmistaminen

Resepti on suorastaan syntisen helppo (ja nopea) valmistaa, 15-20 minuuttia ja pihvit olivat valmiita. Lämmön mittaamiseen käytin Meater -mittaria, josta lisää myöhemmin.

Suurin yllätys itselleni oli ohje pihvin jatkuvaan kääntämiseen. Jostain on päähän jäänyt ohje, että pihvejä ei saisi jatkuvasti käännellä. No, tuli tämäkin opittua!

Lopputulos

Jos pihvien tekeminen oli syntisen helppoa, niin lopputulos oli syntisen hyvä! En kehu omia kokkaustaitojani kun väitän maun olleen lähellä hyviä (ei kuitenkaan parhaita) ravintolassa syömiäni pihvejä. Mutta kehun ohjetta, yksinkertaisuudesta – tällä on hankala epäonnistua!

annos

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *