ruoka

Grillatut peruna ja flanksteak!

Sää näyttää siltä että juhannus on kulman takana, joten kyllä se kesä tulee! Onneksi tämän huomaa myös kauppojen valikoimasta, johon grillituotteet (flanksteak, tomahawk, jne.) ovat tehneet paluun!

Grillikausi on tullut aloitettua jo aikoja sitten. Äitienpäivänä päästiinkin jo vaiheeseen keittiötä ei tarvittu ruuanlaitoin aikana vaan ruoka kypsyi kokonaisuudessaan grillissä!

Resepti

Alta löytyy reseptit perunoille ja lihalle, tämän lisäksi tarjolla oli bernaise-kastiketta. Myönnän oikaisin tässä ja käytin Erikin bernaisekastiketta. Vaikka bernaise-kastikkeen tekeminen ei ole iso urakka niin luotan usein Erikin kastikkeeseen. Vaikka oma tekemä voi olla parempaa tuotto/panos -suhde ei ole niin hyvä että sitä viitsii usein tehdä.

Äitienpäivänä varsinkin, kun tärkeintä oli hyvän ruuan syöminen perheenä, muutaman mutkan oikominen oli mielestäni hyväksyttävää.

Ja toki mukana oli salaattia, mansikka-halloumi salaattia, josta kerroin jo aikaisemmassa artikkelissa. Tällä kertaa mukana tosin oli myös rukolaa.

Perunat

Perunoiden idean sain näkemästäni kuvasta, mutta resepti on itse sävelletty. Tosin kovin montaa tapaa tehdä näitä ei ole. Tarvitset:

  • Sopivan määrä perunoita (suhteuta ruokailijoiden määrään & ruokahaluun) . Perunoina kannattaa käyttää kiinteää lajiketta!
  • Öljyä
  • Suolaa

Pese perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja laita ne vartaisiin. Suosittelen käyttämään puisia kertakäyttövartaita, joita tulee hieman kostuttaa vedessä etukäteen (näin ne eivät pala)

Voitele vartaat öljyllä ja ripottele päälle suolaa

Grillaa n. 15-20 min, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Itse valelin perunoita öljyllä myös grillaamisen aikana.

Lisää hieman suolaa grillauksen jälkeen.

Olen tehnyt näitä kahdesti ja huomasin että kertakäyttöiset tikut toimivat tässä paremmin kuin metalliset/monikäyttöiset. Perunat tahtovat tarttua hieman kiinni metallisiin tikkuihin.

Flanksteak

Lihan grillaaminen on helppoa!

No niinhän se on ja hyvää raaka-ainetta on hankala pilata (vaikka sekin kyllä onnistuu), mutta timanttisen annoksen tekeminen vaatii hieman viitseliäisyyttä myös lihan grillaamisessa.

Tällä kertaa reseptini oli seuraava:

  • Liha lämpenemään n. 2 h ennen grillausta
  • Noin tunti ennen grillausta lihasta kalvot pois ja pintaan suolaa & pippuria, sekä pieni valelu punaviinietikalla
  • Grillissä sopiva pinta molemmille puolille, muutaman kerran käännellen
  • Grillauksen aikana päälle hieman timjamia
  • Vetäytymään folioon n. 10 minuutiksi, timjamin kanssa

En käyttänyt paistomittaria, mutta tuurilla tuli melko täydellisen näköistä lihaa – kuten kuvasta näkyy.

flanksteak
Täydellisesti grillaantunut flanksteak

Päivän vinkki

Päivän vinkkini ovat usein keskittyneet ruuan hyötykäyttöön seuraavina päivinä, esim. eväänä. Tällä kertaa ruoka tuli syötyä kerralla, joten evääksi ei jäänyt palaakaan.

Tänään vinkataankin sitä miten näitä ruokia voi tuunata.

  • Ensi kerralla aion lisätä rosmariinia grillattuihin perunoihin, rosmariinin ja perunan yhdistelmä toimii lähes aina – miksei tässäkin ?
  • Seuraavan flanksteakin teen hieman karamellisoituna ja chilillä maustettuna; toimii varmasti!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *