ruoka

Corn flakes kanaa, eli itse tehtyjä kananugetteja!

corn flakes kana

sekä riisiä ja mansikka-halloumi salaattia!

Vapun jälkeisenä viikonloppuna oli hyvä jatkaa ruuasta nauttimista. Kun ennuste viikonlopulle ei ollut mitenkään erityisen rohkaiseva en suunnitellut ruokaa grillissä tehtäväksi.

Muutama viikko sitten teimme wienerleikkeitä ja siitä jäi kytemään ajatua corn flakes -kanasta; tai tuttavallisemmin maissipaneroidusta kanasta. Kerran aiemmin olen näitä tehnyt; ne olivat hyviä – piti siis tehdä uusiksi!

Vaikka näitä ei uppopaistetakaan rasvassa voi näitä kutsua kotitekoisiksi nugeteiksi.

Miksi tätä pitäisi kutsua?

Maissikana / maissipaneroitu kana corn flakes kana, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Miksi näitä pitäisi siis kutsua? Mielestäni maissikana on pahiten pielessä, itse yhdistän sen lihan tyyppiin, enkä ruokalajiin.

Maissipaneroitu on varmaan lähimpänä oikeaa, mutta mielestäni corn flakes on kuvaavin – maissipanerointi ei ehkä anna kaikille kuvaa murstakuista corn flakeseista. Tämän takia menen ”Corn flakes kana” -nimellä.

Tosin en aitoja corn flakeseja käyttänyt ruokaa tehdessä…

Resepti

Sitten itse asiaan, eli reseptiin!

Tein näitä vapun jälkeen ja kuten vapun hodareissa, niin käytin täälläkin kastikkeena suosikkiani – jo hampurilaisten yhteydessä mainittua sitruunalla maustettua turkkilaista jogurttia. Kanan ja salaatin reseptit tulivat omasta päästä.

Corn Flakes kana

 • 4 filettä kanaa
 • Hieman vehnäjauhoja
 • Suolaa ja pippuria
 • 2 kananmunaa
 • Corn flakseja murskattuna (n. 5 dl murksaamattomana)
 • Voita paistamiseen
 1. Aloita murskaamalla corn flakesit mahdollisimman pieniksi.
 2. Siivoa kanafileet ja mausta suolalla & pippurilla
 3. Laita jauhot lautaselle, riko kananmunat toiselle & sijoita murskatut corn flakesit kolmannelle
 4. Pyöritä kanafileitä aineksissa tässä järjestyksessä (eli jauho, kananmuna, murskatut murot) ja aseta ne viimeiselle lautaselle odottamaan paistamista
 5. Paista runsaassa voissa
 6. Kun kyse on kanasta kannattaa varmisaa että fileet ovat kypsiä. Kypsensin itse loppuun uunissa (tein 8 filettä). Kun kanat on paistettu hyvin nesteet säilyvät sisällä ja fileistä tulee erittäin meheviä!

Kanafileitä valitessa ei kannata mennä minuuttipihveihin, vaan paksunkiin fileisiin tai jopa rintaleikkeisiin. Pannulla paistamisen ja uunissa kypsentämisen yhdistelmällä näistä tulee erittäin maukkaita ja meheviä! Ohuempia leikkeitä käyttäessä tulee syötyä lähinä voissa paistettua corn flakesia – joka voi toki sekin olla maukasta.

Mansikka-halloumi salaatti

Kesä tulee (kyllä!) ja tämä on meidän kesän perusruokaa! Yksinkertaista, hyvää ja helppoa!

Perusohje on helppo:

 • Salaattia
 • Tomaattia
 • Mansikoita

Sekoitettuna kulhossa ja päälle grillattua halloumia.

Halloumia grillatessa kannattaa muistaa kaksi asiaa:

 • Sivellä ritilä öljyllä, näin juusto ei jää siihen kiinni
 • Muistaa liuottaa vedessä 15+ min, näin saa juuston pahimman suolaisuuden pois

Lisäksi olemme tykästyneet juustokuninkaan maustettuihin balsamicoihin, nämä sopivat moniin salaatteihin, niin myös tähän. Puoteja löytyy Tallinnasta monia ja myös Helsingistä, ainakin Kalasataman Redistä.

Valmis annos
Oli muuten hyvää!

Päivän vinkki

Jos näitä jää yli, niin kannattaa laittaa pihvit ohuiksi viipaleiksi ja käyttää lisukkeena salaatissa – toimii kylmänäkin! Ravitseva lounassalaatti?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *