ruoka

Korealaista kanaa!

kanavartaat grillissä

Kuten jo edellisessä artikkelissa totesin; ei kannata murehtia vaikka tarkka resepti ei olisikaan tiedossa. Aina voi säveltää!

Tällä kertaa filosofia tuli tarpeeseen. Vaimo kommentoi nähneensä korealaista kanaa, joka näytti hyvältä- Tarkka resepti tai ohjelma ei ollut tiedossa, joten ohjetta ei voinut seurata.

Noh aikani googlettelin ja tulin lopputulokseen, ei tämä niin älyttömän monimutkaista ole. Toki itse toin tähän vielä lisähaasteen, kun halusin grillata kanat – enkä suinkaan friteerata.

Resepti

Mitä sitten tein?

 1. Leikkasin kanafileet vartaisiin sopiviksi paloiksi ja pyörittelin nämä maissijauhossa ja suolassa, laitoin jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
 2. Tein marinadin, johon sekoitin
  1. Riisiviinietikkaa
  2. Seesamiöljyä
  3. Sriracha -chilikastiketta
  4. Soijaa
  5. Valkosipulia
  6. Inkivääriä
  7. Fariinisokeria
  8. Hunajaa
 3. Otin kanat lämpiämään ja lämmitin grillin
 4. Grillasin ensin vartaista ”pinnat kiinni”, jonka jälkeen aloin valelemaan niitä marinadilla, samalla käännellen säännöllisesti
 5. Lopuksi laitoin varras-telineeseen ja marinoin vielä lisää

Tämän jälkeen paistoin tuoreita papuja ja edellisenä päivänä paistettua riisiä voissa, tarjosin nämä kanojen kanssa!

Lopputulos

valmis annos
Korealaista kanaa, paistettua riisiä ja papuja.

Maultaan lopputulos oli erinomaisen toimiva, sopivan tulinen – mutta ei kuitenkaan polttanut suuta. Seuraavalla kerralla pitää kuitenkin tehdä hieman enemmän marinadia, nyt se loppui hieman kesken ja tämän takia kanat olivat maultaan hieman epätasaisia!

Päivän vinkki

Riisiä ei kannata heittää pois, kerran keitetty riisi vain paranee kun laittaa paistinpannulle nokareen voita ja paistaa (/lämmittää) riisin siinä.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *