ruoka

Tocan arancinit!

Valmiit arancinit

Totesin jo aiemmin että arancinien tekeminen on yllättävän helppoa.

Tämän takia uskallisinkin ottaa vastaan hieman suuremman haasteen. vaatimustasoa nostettiin useammalla asteella,

Ilmeisesti muutkin ovat tykästyneet Unioninkadulla sijaitseva Tocaan ruokiin, ja erityisesti heidän arancineihin sillä Glorian Ruoka & Viini -lehteä oli pyydetty selvittämään reseptiä näihin herkkupaloihin. Kyllä, taas luotin suosikkilehteeni!

Resepti

Reseptiä ei ole netissä, ja koska se ei ole kehittämäni niin en sitä tähän julkaise. Sen kuitenkin löytää Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 6/20. Lehteen pääsee käsiksi esim. kirjaston kätevän e-lehti -palvelun kautta!

Mutta resepti oli poikkeuksellinen, risotto valmistui ilman kana/kasvislientä tai sipulia. Toki voi ajatella että risotto ja tomaattikastike muodostavat kokonaisuuden; mutta ei tomaattikastikkeeseenkaan laitettu kuin valkosipulia. Salottisipulia ei tähän ruokaan laitettu lainkaan.

Reseptissä käytettiin myös pankojauhoja, aiemmin olen käyttänyt arancineissa ja muussakin leivityksessä. Nyt kuitenkin noudatin reseptiä ja hankin pankojauhoja! Makua en pystynyt suoraan vertailemaan, mutta ulkonäöllisesti pankojauhot olivat varmasti parempi valinta – mutta kokatessa ne aiheuttivat ylimääräistä päänvaivaa – tai ainakin siltä se tuntui; leivitys ei onnistunut yhtä helposti kuin korppujauhoilla.

Miten onnistui

Ravintolassa vierailusta on hetki aikaa, muistikuva aitojen arancinejen mausta on haalistunut. Mutta jos itse tehdyt arancinit ovat näin hyviä, niin en uskalla kuin haaveilla miten maukkaita Tocan ammattikokkien tekemät ovat!

Päivän vinkki

Kannattaa kokeilla! Ohje ei ole monimutkainen tai erityisen hankala. Hieman aikaa tekeminen vie, mutta lopputulos palkitsee!

Ja toki kannatta käydä tukemassa myös itse ravintolaa!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *