ruoka

Quesadillat grillissä

Leikattu quesadilla

”Grillissä” on jo kiinteä osa blogin otsikkoa. En pane pahitteeksi, mikä on parempi tapa tehdä ruokaa kesällä kuin grillaaminen?

Noh, jo kauan on ollut mielessä että pitää tehdä quesadilloja ja se tuntui sopivan kesäiseltä ruualta – joten tuumasta toimeen!

Suurin osa aineksista oli valmiina kaapissa / pakkasessa, joten tämä ei vaatinut suuria ponnisteluja – joka osaltaan oli tämän heikkous, seuraavalla kerralla pitää panostaa hieman enemmän ja tuoda makuja enemmän esiin!

Resepti

Aineksia oli:

  • Salottisipuli
  • Suippopaprikat
  • Grillatut broilerin rintafileet
  • Juustoraaste
  • Turkkilainen jogurtti
  • Tortilloja
  • Tacokastiketta

Grillattuja broilereita löytyi pakkasesta, viipaloin ne ja käytin pannulla salottispulien ja suippopaprikoiden kanssa.

Voitelin tortillan toiselta puolelta turkkilaisella jogurtilla ja laitoin päälle broileri-paprika -seosta, tacokastiketta ja juustoraastetta. Käänsin toisen voidellun tortillan tämän päälle.

Grillasin kuumassa grillissä ensin toiselta puolelta, sen jälkeen käänsin ja laitoin päälle juustoraastetta ja vähensin lämpöä. Annoin olla grillissä kunnes juusto päällä oli sulanut.

Leikkasin valmiit quasadillat neljään osaan ja ruoka oli valmista!

Miten onnistui

Ensimmäiseksi yritykseksi lopputulos oli hyvä, suorastaan erinomainen ja grillaus toimi – quasadillat olivat maistuvia ja meheitä, grilli toi tortillaan rapeutta – yhdistelmä toimi!

Mutta…

Nämä tehtiin hieman extemporee ja tämän takia aineksia oli varsin vähänlaisesti. Erityisesti juustoraastetta olisi saanut olla pinnassa enemmän. Lisäksi makumaailma kaipasi jotain kirpeää elementtiä, esim. limeä, mukaansa! Mutta tämän lisäksi lisäkomponenttejä ei tarvita, paprika & broileri & juusto oli sopiva täyte – suuremmalla määrällä syöminen menee hankalaksi ja maut peittyvät!

Kaiken kaikkiaan näitä tulee tehtyä toisekin!

Päivän vinkki

Tämän ruuan pääkomponentti oli grillattu broileri – jos sitä ei olisi ollut pakkasessa ruuan tekeminen olisi vieny huomattavasti kauemmin aikaa. Grillattu broileri sopii myös moniin paikkoihin lisukkeeksi – on kyse sitten salaatista tai vaikka nuudeleista!

Tämän takia sitä onkin syytä olla aina valmiina pakkasessa. Kun grillaan broileria grillaan vähintään kaksinkertaisen annoksen ja laitan loput pakkaseen. Sieltä saa kätevästi yksittäisiä fileitä ruokaan kuin ruokaan!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *