ruoka

Saslik-vartaat

Valmiit saslik-vartaat!

Saslik, legendaarinen venäläinen ravintola Helsingissä, mutta myös legendaarinen venäläinen ruoka / lihavarras. Kesällä tuli jo kokeiltua perinteistä portugalilaista varrasta, joten nyt oli aika venäläisen; varsinkin kun suosikkilehdessäni, Glorian Ruoka&Viini, oli vielä resepti tälle.

Pakkasesta löytyi puolikas kasler, jonka otin perjantaina aamusta sulamaan – lauantaina liha marinadiin ja sunnuntaina grilliin! Sellainen oli kokkailijan viikonloppu !

Resepti

Reseptissä oli tosiaankin pitkähkö valmisteluaika; lihojen piti olla marinadissa vuorokauden verran ja kun liha vaati toisen vuorokauden sulamiseen, niin reseptiä piti hetki valmistella!

Itse kokkaus oli helppoa; marinadissa oli:

  • Maitoa
  • Öljyä
  • Punaviiniä
  • Vodkaa
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Suolaa
  • Pippuria

Ainekset laitettiin kulhoon ja lihat sopivina paloina mukaan; odoteltiin vuorokausi.

Lihat ja sipulit pujoteltiin vartaisiin (kts. kuva) ja grilattiin.

Vielä raa'at lihat grillissä
Juuri grilliin laitetut, vielä raa’at, vartaat!

Suhteellisen vaivaton ruoka, oheen tein vain tuoreita perunoita ja voita!

Miten onnistui

Vartaat onnistuivat, pitkä marinoitumisaika maistui lihoissa ja sipulit grillaantuivat todella maukkaiksi. Myös rasvaisen kaslerin grillaus onnistui hyvin; palat olivat kokonaan syötäviä – tällä taidolla on käyttöä kun seuraavan kerran grillaan entrecotea! Avain tässä oli grillauksen lisäksi tarpeeksi pitkä vetäytyminen!

Mutta samalla pitää todeta että maku ei noussut suosikkimakujeni joukkoon. Tosin jälkeenpäin kun googlettelin reseptiä niin ainakin pari asiaa olisi voinut muuttaa; tarkemmin sanottuna marinadiin olisi pitänyt lisätä leipää ja yrttejä – timjami olisi varmasti sopinut ja tukenut makua! Tätä pitää kokeilla seuraavalla kerralla.

Kyllä, sellainen tulee vielä! Jos ruoka oli ok -makuista ja on selkeä reitti parempaan, niin pitäähän sitä kokeilla!

Päivän vinkki

Perunoita kannattaa aina keittää yli oman tarpeen! Tein näin nytkin, sillä lähipäivien ruokalistalla on frittata joka kaipaa perunaa; näin niitä ei tarvitse erikseen keitellä!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *