ruoka

Ylistys kuminalle!

Jogurtissa marinoitua kanaa vartaassa

& Glorian Ruoka & Viini -lehdelle!

Viimeisen viikon aikana on tullut tehtyä parikin reseptiä kevään ja kesän Glorian Ruoka & Viini -lehdistä. Näillä kokkauksilla on ollut pari vaikutusta:

  • Olen, entistä enemmän, vakuuttunut lehden reseptien laadusta
  • Kumina on löytänyt saanut kunniapaikan maustekaapissani, heti pippurin ja suolan takana

Tarkemmin sanottuna tein viime viikonloppuna makkarakoftia lättäleivällä (grillissä tietenkin.) Näistä ei jäänyt kuvia jälkipolville, sillä herkullisesta mausta huolimatta ulkoasu sai hylätyn arvosanan. Uskoakseni makkara jäi liian isoiksi paloiksi ja kypsyessään hajotti koftat. Tulen kuitenkin palaamaan asiaan! Kumina liittyy; leipien ja koftien oheen tehtiin kuminalla maustetu kastike (turkkilaista jogurttia, kuminaa ja limeä)!

Asiaan palaamisesta puhuen, jo edellisessä artikkelissa mainitsin herkullisen reseptin jogurttimarinoiduista vartaista; nyt oli näiden vuoro!

Vartaiden oheen tein naan-leipää, josta kirjoitin jo täällä – ja resepti on tienkin Glorian Ruoka & Viini -lehdestä! Ei tarvita riisiä, perunaa tai pastaa – aterian saa rakennettua ilmankin!

Resepti

Resepti on tosiaankin lehdestä eikä sitä löydy, ainakaan vielä, soppa365.fi :n palvelusta. Koska resepti ei ole omani en käy sitä läpi liian tarkasti. Resepti oli kuitenkin yksinkertainen, koostui pääosin:

  • Jogurttia
  • Sitruunaa
  • Kuminaa
  • Inkivääriä
  • Kanasta (broilerista)

Lisäksi laitoin vartaisiin hieman paprikaa ja salottisipulia (ohje taisi puhua punasipulista, mutta en ole sen suurin ystävä ja salottisipulia löytyi sopivasti)

Puhtaat perusmahut ja pitkähkö (8+ tunnin) marinoitumisaika; toimii! Yksinkertaista ja hyvin sopii hyvin ruokafilosofiaani, vain muutamia raaka-aineita / makuja, mutta korostetaan niitä!

Miten onnistui

Jo alussa kerroin vakuuttuneeni, entistä enemmän, lehden reseptien tasotsa niin vastaus lienee ilmiselvä! Vartaat olivat herkullisia ja naan-leivän kanssa toimivat täydellisenä illallisena!

Päivän vinkki, nykyaikainen reseptikirja

Näitkö herkullisen reseptin? Miten muistaisin tämän jatkossakin ? Olen löytänyt tähän ongelmaan täydellisen ratkaisun. Otan aina kännykällä kuvan reseptistä. Kännykkäni synkronoi kuvat Onedriveen. Kaikki menee samaan kansioon, mutta kerran/pari kuukaudessa lajittelen ne oikeisiin kansioihin.

Yksi kansio on ”ruokaohjeet”, johon kaikki kuvat päätyvät – nimeän ne vielä reseptin mukaan. Näin minulla on reseptikirja, johon pääsen käsiksi mistä vain. Reseptejä on nyt n. 450 ja kokoelma kasvaa kuukausittain. Kansiota on helppo selata kun miettii ”mitä tänään syötäisiin”.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *