ruoka

Täytettyä kanaa ja punaviinirisottoa

täytetyt broilerit pannulla

Kuten aiemmin kerroin on täytetyn, parmankinkkuun käärityn, broilerin ja risoton yhdistelmä yksi suosikeistani. Tällä kertaa lähestyin yhdistelmää uudella kulmalla. Näin lyhyen ajan sisään montakin reseptiä punaviinirisotosta ja takaraivossa oli jyskyttänyt kaapissa ollut ”Provencen mausteseos” -pussi. Samalla jätin parmankinkun pois, halusin muita makuja vahvemmin esiin.

Nämä kaksihan sopii loistavasti yhteen, joten sunnuntain ruoka oli tekemistä vaille valmis!

Reseptit

Punaviinirisotto

Risottoa on käsitelty tässä blogissa aiemminkin. Mutta aiemmin viininä on käytetty valkoviiniä, nyt hapokkuutta haettiin punaisemmasta rypäleestä.

Vinkkejä tekemiseen katsoin K-Ruuasta – vaikka ohjetta en orjallisesti noudattanutkaan, jätin punajuuren väliin. Muuten ttässä olikin aiempiin resepteihini verrattuna yksi suuri ero. Viini laitettiin jo riisien paahtamisen jälkeen ja se kiehutettiin pois ennen kanalientä. Antoi varmasti aiempia ohjeita enemmän makua.

Muuten kaava oli vanha tuttu, eli:

 • Sipulin (salotti & valko) kuullotus
 • Riisin paahtaminen
 • Keittäminen kana/kasvisliemessä
 • Parmesania joukkoon
 • Keittoa kunnes riisit ovat lähes valmiita
 • Voita risottoon ja tarjolle!

K-Ruuan reseptistä otin idean, lisäsin vielä vuohenjuustoa broilerien lisäksi risoton päälle – makupari toimi!

Täytetty broileri

Broilerien resepti oli puolestaan omani ja lopulta erittäin simppeli. Vaikutteita olen varmasti hakenut 10 eri resespteistä, joihin olen vuosien varrella törmännyt.

Ainekset:

 • Broilerin minuuttipihvejä
 • Provencen mausteseosta
 • Vuohenjuustoa
 • Hunajaa
 • Voita
 • Valkosipulia
 • Timjamia

Valmistusohje

 1. Otetaan broilerin minuuttipihvi ja maustetaan se mausteseoksella
 2. Voidellaan se vuohenjuustolla
 3. Laitetaan päälle pieni nokare hunajaa
 4. Kieritään rullaksi
 5. Paistetaan voissa paistinpannulla mukava väri
 6. Lisätään pannulle valkosipuli ja timjami
 7. Laitetaan hetkeksi uuniin (200-astetta) ja paistetaan kypsäksi
esivalmistellut täytetyt broilerit
Esivalmistellut broilerit odottamassa pannulle pääsemistä

Miten onnistui?

Sanoisin että odotusten mukaisesti! Maukasta, vaikka ruoka kuulostaa hieman monimutkaiselta, ei tekoon lopulta kauhean kauaa mennyt. Perhe oli syömässä alle tunnissa homman aloittamisesta, tässä on mukana krutonkien valmistelu.

Oppina jälkipolville pitää pitää, että hunajaa oli hieman liian vähän pihvien välissä. Ei tuonut makeutta, tai tullut muutenkaan esiin.

Arvosanaksi antaisin 4/5!

Valmis annos
Valmis annos, huomaa krutongit taustalla!

Päivän vinkki

Provencen mausteseos, välimeren yrit ja mone muut herkulliset mausteseokset. Suosittelen käymään kauppahalleissa, näissä on usein ”maustepuoti”, josta saa eri mausteseoksia monipuolisesti.

Toki, osaa näistä saa varmasti edullisemmin kaupasta ja välillä tavarakin voi olla samaa. Mutta ainakin ideoita (uusista käytettävistä seoksista) tulee ja samalla voit tukea pienyrittäjää – joka näinä korona-aikoina on erittäin toivottavaa!

Ja toki kannattaa myös vierailla toreilla ja turuilla ulkomailla. Ensimmäisen pussini Provencen mausteseosta ostin Nizzan torilta ja viime keväänä ostin useampaakin eri mausteseosta Barcelonan kauppahallista. Oli muuten viimeinen matka ennen koronaa!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *